Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/satcomdigi/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
FAQ – SATCOM television por satelite Costa Blanca

Wat heb ik nodig om via de schotel TV te kijken?

 

Er moet een schotel geplaatst worden om het signaal van de satelliet op te vangen, in het grootste gedeelte van Spanje heeft u een 80cm schotel met DUO LNB (voor 80cm schotels) nodig om alle zenders te kunnen ontvangen. Vervolgens moet er vanaf de schotel een kabel naar de tv gelegd worden. Als u meerdere tv’s onafhankelijk wilt bedienen, moet er naar elke tv een kabel gelegd worden. Bij elke tv komt dan een ontvanger (decoder) te staan. Als u Nederlandse of Vlaamse zenders wilt kijken heeft u voor elke ontvanger een smartcard nodig met een abonnement. Als u alleen de vrije zenders wilt bekijken heeft u geen smartcard nodig.

 

Kan ik altijd TV kijken via de schotel?

 

Om tv te kijken via de schotel, moet het signaal van de satelliet te ontvangen zijn. De schotel moet dus “vrij zicht” hebben op de satelliet. Voor de Nederlandse en Vlaamse zenders word de schotel op Astra 1 + 3 uitgericht, welke zich in het zuiden bevinden. Om zelf te controleren of u via de schotel kan kijken, kijkt u dan eerst eens naar huizen in de buurt. Vaak ziet u al verschillende schotels staan, zodat u ongeveer weet hoe de schotel moet staan. Verder kunt om kijken om 12 uur s’middags, de schotel moet dan iets links van de zon gericht worden. Bij twijfel kunt u het altijd vragen, maar meestal is er wel een geschikte plek te vinden. 

 

Kan ik dat niet zelf, zo’n schoteltje op het dak zetten?

 

Als u zelf handig bent, zou het kunnen. Maar bedenkt u zich goed dat het uitrichten van de schotel zeer nauwkeurig moet gebeuren. Wij hebben veel ervaring in het plaatsen van schotels en ook hebben wij speciale apparatuur om de schotel exact uit te richten. 

 


Email: info@satcomdigi.com
Tel: 965 88 22 88

 

Welke ontvanger moet ik kiezen?

 

Welke ontvanger u moet kiezen hangt geheel af van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een simpele ontvanger die puur doet wat hij moet doen, of wilt u meer opties zoals het opnemen van programma’s? Het beste is om bij ons langs te komen, dan kunnen wij u laten zien welke ontvangers wij hebben. Terwijl u een kop koffie drinkt kunnen we uw wensen bespreken en advies geven bij uw aankoop.

 

Kan ik ook internetten via de schotel?

 

Ja, dat kan. Maar niet via de zelfde schotel die voor TV ontvangst word gebruikt.

Meer informatie kunt u zien in de Internet Sectie 

 

 

Heeft u al een installatie? 

 

Heeft u een probleem met uw installatie?Misschien staat uw vraag wel hier onder. 
Krijgt u het probleem niet opgelost, of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Bent u toevallig een tijd weg geweest? 
En krijgt u de melding “gecodeerd kanaal”?

 

Dan zou het kunnen zijn dat uw smartcard is uitgeschakeld. 
Sinds de nieuwe Seca3 smartcard veranderd om de paar dagen de codering van de zenders en als uw ontvanger een tijdje uit heeft gestaan kan het zijn dat u smartcard deze update heeft gemist. Wanneer dit het geval is hoeft de smartcard enkel geactiveerd te worden. Voor een Nederlandse kaart kunt u dat doen op canaldigitaal.nl en voor de Belgische kaart op tv-vlaanderen.be. De ontvanger moet hiervoor wel aan staan. U kunt natuurlijk ook even bellen, dan activeren wij de kaart voor u!

 

HERACTIVEREN SMARTCARD CANAL DIGITAL

 

HERACTIVEREN SMARTCARD TV VLAANDEREN

 

Krijgt u de melding  “geen signaal”?

 

Kijkt u eerst of uw TV wel op de juiste ingang staat, dit is vaak HDMI 1 met en HD ontvanger, of AV1/EXT met een SD ontvanger.
Is dat wel goed en ziet u wel het menu van uw ontvanger? Dan kan het zijn dat er iets mis is met het signaal van de schotel. Het kan zijn dat de kabel los zit achter de ontvanger, misschien is de schotel uit de richting gedraaid, of misschien is de LNB wel defect geraakt. De LNB is die kop die voor op de schotel is gemonteerd, deze gaan na een aantal jaar in de zon vaak stuk. Controleert u eerst of alles goed in aangesloten, mocht het probleem zich dan nog voor doen belt u ons! Telefonisch zullen we proberen om te achterhalen wat het probleem is en proberen zo snel mogelijk een oplossing voor u te vinden! 

 

Ik heb soms blokjes in beeld, hoe kan dat?

 

Meestal heeft dit te maken met het signaal van de schotel. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zo kan het zijn dat de schotel niet goed uitgericht staat. Deze kan uit de richting gewaaid zijn door de wind, of misschien is de schilder langs geweest en heeft hij er perongelijk tegen aan gestoten. Of staat er een boom of een struik in de buurt van de schotel? Het kan zijn dat deze er voor is gegroeid. De hierboven beschreven LNB kan ook de oorzaak van het probleem zijn. Wanneer deze er al lang op zit, kan hij defect raken. In sommige gevallen kan het de ontvanger zijn. Als u hier last van heeft neem dan contact met ons op.

 

De ontvanger reageert nergens meer op, wat nu?

 

Probeert u eerst eens de knopjes op de ontvanger zelf, misschien is de afstandsbediening stuk of zijn de batterijen op. Als de ontvanger nog niet reageert kan het zijn dat deze is vast gelopen. Haalt u de stekker eens uit het stopcontact en laat de ontvanger een paar minuten zo staan. Vaak is het probleem dan opgelost. Als het vaker gebeurd kan het zijn dat er iets mis is met de ontvanger, misschien dat de software beschadigd of een probleem met bijvoorbeeld de voeding. In dat geval kunt u met de ontvanger bij ons komen en kunnen we kijken of het probleem op te lossen is.

 

Een aantal zenders doen het niet meer, de rest wel. Hoe kan dat?

 

Het kan zijn dat er een zenderwijziging is geweest, het opnieuw inladen van de kanalen kan dan de oplossing zijn.
Maar ook dit kan te maken hebben met een niet goed uitgerichte schotel of defecte LNB. 
Als meerdere zenders het niet doen, schrijf deze dan op en vermelt dit als u contact met ons op neemt. Vaak kunnen we aan de hand daarvan een conclusie trekken. 

 

Vroeger had ik veel meer Nederlandse zenders, maar ik mis er steeds meer!

 

Dat klopt. Alle zenders werden in het begin uitgezonden via de Astra 1, welke u kunt ontvangen met een 60cm schotel en een SD ontvanger.
Maar er verhuizen steeds meer zenders naar de Astra 3 satelliet, waarvoor u te minste een 80cm schotel en HD ontvanger voor nodig heeft.

Go to Top